Center Handicap, social og psykiatri

Velfærdshuset

Peter Bangsvej 15,

7600 Struer.

 

Telefontid:

Mandag – onsdag i tidsrummet 9.00 - 15.00

Torsdage kl. 9.00 - 17.00

Fredage kl.9.00 – 12.00

Tlf.: 96 84 83 33

 

Velfærdshuset Åbningstid:

Mandag – onsdag i tidsrummet 10.00 - 15.00

Torsdage kl. 10.00 - 17.00

Fredage kl. 10.00 – 12.00

Mail: Hop@struer.dk

Center Handicap, Social og Psykiatri varetager Struer Kommunes indsatser til borgere over 18 år med handicap, sociale, og psykiatriske og sociale problematikker.

Læs mere om Kommunens tilbud på hjemmesiden socialt sårbare, handicap og psykiatri: www. Struer.dk

 

Pårørendesamtale

Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom eller psykisk sårbarhed kan du gratis tilbydes samtale ved Kommunens pårørende konsulent.

Pårørendekonsulenten er uddannet sygeplejerske og psykoterapeut og er til rådighed for alle pårørende, som har pårørende med psykisk sygdom og som er bosat i Struer kommune. Pårørende konsulenten kan tilbyde et professionelt møde i trygge rammer og hvor der anonymt kan udveksles oplevelser og erfaringer.

Pårørendekonsulenten træffes i kommunens åbningstid.

Kontakt tlf.: 23 44 57 49 v/ Jeannette Jensen, jbj@struer.dk

 

Autismekonsulent

Autismekonsulenten i Struer Kommune henvender sig til:

  • Borgere og pårørende der har brug for at få en bedre forståelse af de problemstillinger, der kendetegner hverdagen med en autismediagnose og give gode anvisninger til den rette hjælp.
  • Fagpersoner der har brug for sparring, supplerende ekspertise og rådgivning i forhold til at give en borger den rette hjælp.

Autismekonsulenten er uddannet Autismepilot.

Autismepiloten træffes i kommunes åbningstid.

Tlf.:24 59 78 33 v/ Mette Østergaard, mos@struer.dk

 

Nøgleperson til spiseforstyrrelser

Nøglepersonen på spiseforstyrrelsesområdet har specialviden på området og kan hjælpe med at guide borgeren til at få den bedste støtte og hjælp og kan tilbyde:

  • Råd og vejledning til borgere og pårørende der har brug for at få en bedre forståelse af de problemstillinger, der kendetegner hverdagen med en spiseforstyrrelse og kan give gode anvisninger til den rette hjælp.
  • Samtaleforløb til borger og pårørende

Nøglepersonen deltager i Vest klyngens Tovholdergruppe på spiseforstyrrelsesområdet og agerer som ”bindeled” imellem kommunen og ”Taskforce for spiseforstyrrelser”, som er et tilbud i region midt.

Nøglepersonen træffes i kommunes åbningstid.

Tlf.: 20 80 71 29 v/Jannie Krabbe, Janniek@struer.dk

 

Psykiatriskolen

Psykiatriskolen i Struer kommune skal udover formidling og undervisning bidrage til etablering af netværksgrupper for pårørende, børn og brugergrupper. Vi vægter at bestyrelsen er stærkt repræsenteret af brugere som gennem deres egne erfaringer kan bidrage til udbredelse af viden og forståelse om psykisk sygdom.

Der kan rettelse til skolens bestyrelse på

Mail: hop@struer.dk

 

Bostøtte i hjemmet

Bostøtte / hjemmevejledning er støtte til opgaver, du ikke selv er i stand til at klare på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer.

Det kan f.eks. være:

  • oplæring og genoplæring i daglige færdigheder som træning i at klæde sig på eller spise
  • omsorg og hjælp til personlige forhold som f.eks. konfliktløsning
  • hjælp til at opretholde sociale netværk
  • støtte til udvikling af egne ressourcer, herunder muligheder for at kommunikere og indgå i samvær med andre

Formålet med bostøtte er at bidrage til at skabe en tilværelse for dig på dine præmisser, så du kan bevare eller forbedre dine psykiske eller sociale funktioner. Du kan få tilbud om bostøtte uanset boform, og bostøtten bevilges ud fra en konkret individuel vurdering.

Ansøgning om bostøtte skal ske til myndighed i Handicap, Social og Psykiatri:

Kontakt tlf.: 96 84 83 33 eller på mail Hop@struer.dk

 

Udsatte teamet

Struer Kommunes udsatte team er et mobilt team bestående af en´ støttekontakt person (SKP) og en´ socialrådgiver. Teamet har til formål at være opsøgende og sikre forebyggende indsatser til kommunens mest sårbare og udsatte borgere.

Borgere, pårørende, sagsbehandlere mv. kan altid rette henvendelse til Handicap, Social og Psykiatri, hvis der er bekymring for at et andet menneske mistrives, er isoleret – eller hvor det skønnes, at pågældende ikke selv magter at opsøge hjælpen.

Tilbuddet om støtte er frivilligt og uden visitation. Den aktuelle sag vurderes med det samme – og er der behov for en akut indsats, vil der sættes støtte i gang samme dag.

Der er mulighed for anonymitet.

Teamet træffes i kommunes åbningstid.

Tlf.:31 90 18 40 v/ Lone Sørensen, Los@struer.dk

Tlf.:22159781 v/ Karina Mikkelsen, karinalm@struer.dk

 

Rygestop til psykisk sårbare

Som led i den eksisterende tobaksforebyggende indsats i Struer Kommune tilbydes hjælp til

rygestop til alle borgere i Struer Kommune. Imidlertid er der behov for en særlig styrket indsats, for at nå borgere med psykiske lidelser, samt borgere der på anden vis er socialt udsatte, hvilket vil bidrage til at opnå målet om større lighed i sundhed i kommunens Sundhedspolitik. Der kan rettes direkte henvendelse til rygestopkonsulenten vedr. den særlige indsats til psykisk sårbare og udsatte.

Rygekonsulenten træffes i kommunens åbningstid.

Kontakt tfl.:23 35 73 24 V/Marianne Sig, msi@struer.dk

 

Rusmiddelbehandling

Struer kommune har indgået samarbejdsaftale med Center for rusmiddel og forebyggelse herunder tilbud om anonym stofmisbrugsbehandling, ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling.

Misbrugsbehandlingen er opdelt i alkoholbehandling og stofbehandling.

Alkoholbehandlingen er et tilbud om behandling til alkoholmisbrugere og pårørende til alkoholmisbrugere, og kan foregå enten individuelt eller i grupper.

Stofbehandling er et rådgivning- og behandlingstilbud til borgere, der enten har et problematisk forbrug, har et egentlig misbrug af stoffer eller er pårørende til en stofmisbruger.

De kan endvidere tilbydes anonym rådgivning og ambulante terapeutiske samtaler.

Alkohol- og stofmisbrugsbehandling er beliggende i

Danmarksgade 24
7500 Holstebro

Mail: cfsu@holstebro.dk
Kontakt tlf.:9611 4050

 

”Under overfladen” – 5 Gratis psykolog timer til 15-21årige

Er du under overfladen ikke så glad og tilpas, som du plejer at være?                                                               Føler du dig trist og har du svært ved at sove?                                                                                                            Kan du ikke kan leve op til dine egne – eller andres – forventninger og føler du præstationspres? 

Under overfladen er for dig, hvis du kan genkende enkelte eller flere af de nævnte situationer eller har andre tanker og følelser, som du mangler nogen at tale med om – og…

  • er mellem 15-20 år (du skal være begyndt i forløbet inden du fylder 20 år)
  • bor i Struer Kommune
  • ikke er i et behandlings- eller rådgivningstilbud i forvejen 

Du henvender dig til den psykolog eller psykoterapeut, du ønsker at tale med – og I finder sammen en tid til den første samtale. Der kan være noget ventetid hos enkelte af psykologerne. 

Du kan modtage op til fem samtaler og psykologen/psykoterapeuten vurderer løbende sammen med dig, hvor mange samtaler du har behov for. Du skal melde afbud til din aftale senest dagen før inden kl. 16:00. Afbud efter kl. 16:00 tæller som én af de maks. 5 samtaler. 

Du skal fremvise dit sygesikringsbevis ved første samtale, så psykologen/psykoterapeuten kan se, at du bor i Struer Kommune. Psykologen/psykoterapeuten har tavshedspligt og du er anonym for Struer Kommune. 

Kontaktoplysninger om mulige psykologer findes på Struer.dk. ” Under overfladen”

 

Døgntilbud TROIA

TROIA er Struer kommunes botilbud til borgere med psykiatrisk diagnose eller psykisk sårbarhed og/eller erhvervede hjerneskader.

TROIA råder over 14 lejligheder samt 1 akut aflastning. Lejlighederne er fordelt på to etager og indeholder tekøkken, stue, soveværelse og badeværelse.

Tilbuddet forudsætter visitation eller henvisning fra myndighed i center Handicap, Social og Psykiatri:

Kontakt tlf.: 96 84 83 33

TROIA er beliggende på adressen Anlægsvej 8, 7600 Struer

Kontakt tlf.: 96 84 88 54 v/ daglig leder Katrine Hviid.

 

Livsmestring – og læringsforløb

Er du over 18 år og har du barrierer i form af fysisk, psykisk eller social nedsat funktion, så kan Struer Kommune tilbyde at støtte dig gennem forbyggende indsatser, hvor vi sammen spotter vejen til forandring.  Formålet er at støtte dig til at leve et aktivt og indholdsrigt liv, og hvor målet kan være selvforsørgelse hel eller delvis.

Støtten ydes efter en individuel og konkret vurdering af dit funktionsniveau. Der tages udgangspunkt i det, du efterspørger, dine drømme og dine behov og ikke din historik, eller hvad andre mener, du har behov for.

Hvis du ikke tidligere har modtaget støtte, så vil du typisk starte med en afklarende samtale, hvor vi sammen med dig ser på dine udfordringer og dine mestringsevner. Det er også her, vi bliver afklaret på, hvilke forløb der kan hjælpe dig.

Du vil få størst muligt ansvar og indflydelse under forløbet, og tilrettelæggelse af støtten foregår i tæt dialog og mellem dig og en professionel vejleder.

Tilbuddet indebærer læring/undervisning, vejledning og coaching enten individuelt eller i gruppeforløb i 3-6 måneder. Hvert forløb tilrettelægges individuelt og fleksibelt.

Tilbuddet forudsætter visitation eller henvisning fra myndighed i Center Handicap, Social og Psykiatri.

Kontakt tlf.: 96 84 83 33

 

Klinik for selvmordsforebyggelse

Klinik for selvmordsforebyggelse består af tre psykologer og en sygeplejerske samt en lægefaglig konsulent og en sekretær og tilbuddet henvender sig til børn, unge og voksne, der har forsøgt selvmord eller har tanker om selvmord.

Behandlingen er gratis. Du starter med en samtale, hvor vi sammen med dig prøver at finde ud af, hvorfor du har tanker om selvmord. 

Selve behandlingen består som udgangspunkt af en til otte individuelle samtaler, hvor vi har fokus på at forebygge selvmord og selvmordsforsøg.
Tilbuddet er til dig, som ikke har behov for anden form for psykiatrisk eller psykologisk behandling og misbrugsbehandling.
Klinikken modtager borger med bopæl i følgende kommuner: Struer, Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Skive, Viborg

Du kan kontakte din egen læge og blive henvist til os, men du kan også selv tage kontakt direkte til os uden at have talt med din læge.

Har du brug for akut hjælp, skal du tage kontakt til egen læge eller lægevagten på 7011 3131. Du kan også altid kontakte den Psykiatriske Rådgivningstelefon på 7847 0470.

 

Team for Selvmordsforebyggelse (Gødstrup)

Gå til hjemmeside

Telefontid mandag-fredag kl. 8.00-14.00

Telefon: 7847 4500
Fax: 7847 4637

 

Kommunale og regionale døgnpladser hos Psykiatrien Nordvest

Kontaktinformation:
De kommunale ambulante døgnpladser kan kontaktes via det kommunale team mellem kl. 08.00 – 22.00 på tlf. 96115070

De regionale ambulante døgnpladser kan kontaktes via Akut Ambulant Team (AAT) mellem 08.00 – 22.00 på tlf. 96115080

Center for Sundhed - ”Ambulante Døgnpladser”
Stationsvej 37
7500 Holstebro

Link til tilbuddet: https://psykiatrieninordvest.dk/

 

Information om tilbuddet
På en ambulant døgnplads er der mulighed for et kortere ophold med fokus på observation, psykisk stabilisering og tryghed. Tilbuddet er gældende for borgere i Struer, Holstebro, Lemvig kommune.

Det er vigtigt at bemærke, at en ambulant døgnplads ikke kan sammenlignes med en indlæggelse på psykiatrisk afdeling.
Et ophold på en kommunal ambulant døgnplads har en varighed af 2-4 døgn.
Et ophold på en regional ambulant døgnplads har en varighed af 2-5 døgn.

Alle ugens dage er der en sovende nattevagt som kan kontaktes ved akut behov.

Målgruppen
Målgruppe for de ambulante døgnpladser, herunder både de kommunale og regionale pladser, er voksne borgere med psykisk sårbarhed/psykisk sygdom, som pga. en forværring i den psykiatriske problemstilling har behov for et midlertidigt ophold.

Ophold på en kommunal ambulant døgnplads
For at få ophold på en kommunal ambulant døgnplads skal du:

  • Henvises ved første ophold af en fagperson fx bostøtte, sagsbehandler, læge eller mentor.

Ophold på en regional ambulant døgnplads
For at få ophold på en regional ambulant døgnplads skal du enten:

  • Være tilknyttet den udekørende del af Akut Ambulant Team (AAT).
  • Være henvist fra Psykiatrisk Afdeling i Herning/Viborg.
  • Være henvist fra behandler i psykiatrisk ambulatorium.
  • Være henvist fra egen læge (hvis du tidligere har været indlagt på Psykiatrisk afdeling eller modtaget ambulant psykiatrisk behandling).

Hvad kan Psykiatrien i Nordvest tilbyde og hvad er formålet med en ambulant døgnplads:

  • At sætte ind med en tidlig indsats ved at tilbyde et midlertidigt ophold tæt på borgerens hjem.
  • At sikre stabilisering samt ro og tryghed.
  • At tilbyde støttende samtaler med medarbejdere med psykiatrisk erfaring.
  • At tilbyde omsorg og hjælp til struktur.
  • At foretage opfølgning på medicinsk behandling under ophold på regionale ambulante døgnpladser.
  • At foretage observation og vurdering af borgerens psykiske tilstand.
  • At tilbyde pårørendesamtaler og samarbejde.
  • At tilbyde hjælp til opsøgning og samarbejde med andre offentlige instanser og netværk.

I starten af opholdet udarbejder personalet i samarbejde med borgeren en plan med afdækning af formålet for opholdet og med aftaler for, hvordan personalet bedst støtter borgeren under opholdet.

Det er nødvendigt, at borgeren er indstillet på selv at tage ansvar for behandlingen og støttebehovet - selvfølgelig i samråd med personalet. Borgeren skal desuden kunne henvende sig til personalet hvis dennes situationen forværres.

 

Hotline til dig med psykiske udfordringer

Det sociale akuttelefon er for borgere bosat i Struer, Lemvig, Holstebro Kommune. Det sociale akuttilbud er en del af Psykiatrien i Nordvest.

Det sociale akuttelefon er et tilbud til dig, som er over 18 år og oplever en akut krise og derfor har behov for støtte fra en professionel medarbejder, og hvor en telefonisk henvendelse kan være en hjælp.

Du kan ringe til akuttelefonen på tlf. 20936488 fra kl. 07.00-22.00.

Akuttelefonen er fysisk forankret i Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro.

 

Åben anonym rådgivning på krisecenter i Holstebro

Struer Kommune har indgået aftale om åbne anonym rådgivning på krisecenter i Holstebro for kvinder der er eller har været udsat for vold. Tilbuddet er gratis, og der kan tilbydes op til 5 samtaler pr. kvinde

Der arbejdes med voldproblematikker af følgende karakter; psykisk vold, fysisk vold, elektronisk vold, stalking/kontrol, seksuel vold, materiel vold, økonomisk vold og trusler om vold.

Kontakt tlf.: 22784568 eller Krisecentret på tlf. 96114840 eller mail: holstebrokrisecenter@holstebro.dk.

 

Herberg/forsorgshjem, sygeafdeling v/ Specialcenter Skovvang

Herningvej 74
7500 Holstebro

Kontakt tlf.: 9611 3636 (døgnåbent tilbud - uden forudgående visitering for hjemløse)

www.skovvang.dk

Specialcenter skovvang tilbyder botilbud og forskellige værkstedsaktiviteter, sygeafdelingsophold med afrusning og afgiftning, udslusning og efterværn samt kost og forplejningstilbud.